Selamat Datang...sila hubungi kami 047825259 untuk pakej pelancongan dengan harga berpatutan...

Monday, 24 March 2014

penubuhan agensi pelancongan.

Assalamualaikum...

Maaf tak sempat nak update gambar pakej2 yang lepas.sibuk sikit.harini terrajin nak update mengenai cara buka agensi pelancongan ni...baru terbaca status agen vietnam yang rakyat malaysia meninggal dunia di Vietnam dan ambil agen tak ada lesen...freelance lah...
Nak cerita lah sikit kepada rakyat Malaysia yang sangat suka melancong...
Admin pun banyak jumpa yang tak percaya la.ssb skrg terlalu banyak agen pelancongan....

Cara nak tahu senang jer..jika ke pejabatnya of course la ada signboard sebab bila lesen nak diapprove. Orang dari perlesenan akan datang tengok.tempoh untuk siapkan pejabat, singboard ialah 3 bulan..sebelum tu kena daftr nma agensi, lantik audit.dapat la company no ..989708h..dapat yang tu bukan bermakna dah boleh buat pakej..belum lagiii...kena mohon lesen macam admin kata sebelum ni....nk mohon lesen lebih kurang 3 bln camtu..dah ok semua baru dapat no lesen yg wajib letak kat signboard..mcmni kpl/ln 6875..dah tu kena attend kursus ttec RM750 berbelanjaan pergi balik hotel sendiri tanggung..admin dulu johor nu..selama 3 hari...dah  tu hantar dokumen ke tourism.dah tu attend kursus Matta yuran RM350 setahun..kursus ttmc rm350 jgk...penat kan...kena. Renew lesen..perlu sertakan audit..audit 6 bln dalam 3k++..sewa kedai lagi..tu pun ada jgk yang tak percaya lebih mempercayai agen freelance yang kenal..dan jika jadi kes mcm kat vietnam camba tu?
Jika ambil dari agen berdaftar senang la nak berurusan..mahal biar berbaloi..bukan bayar murah nak hugh class punya layanan...kesiankan yg ada lesen ni susah cari makan..malaysia tak kisah sgt.kat vietnam cari sampai lubang cacing...sekian leteran untuk hari ini...

Sunday, 16 March 2014

Pakej Langkawi murah untuk pelajar sekolah



JALAN – JALAN KE LANGKAWI
3 HARI 2 MALAM
RM250 SEORANG
HARI 01
11.00 Pagi                 : Berkumpul dan menaiki feri di jeti Kuala Perlis
12.00 Tengahari       : Makan tengahari
12.30 Tengahari       : Memulakan Aktiviti ke tempat – tempat menarik :
·         Makam Mahsuri
·         Taman Ular
·         Beras Terbakar
4.00 Petang              : Check in Hotel
5.00 Petang              : Bersiar – siar di sekitar Pantai Cenang
8.00 Malam               : Makan Malam
8.30 Malam               : Membeli Belah di Up Town Langkawi
9.30 Malam               : Bersantai Di Dataran Helang
10.30 Malam             : Pulang ke hotel

HARI 02
9.00 Pagi                   : Sarapan Bergerak melawati tempat – tempat menarik
·         Underwater Water World
·         Cable Car
·         Telaga Tujuh
·         Pantai Kok
·         Telaga Air Hangat
5.00 Petang              : Mandi di pantai cenang
8.00 malam               : selepas makan malam aktiviti bebas

Hari 03
9.00 pagi                    : sarapan dan bergerak ke Pak Dak Mayah
                                     : pulang

Harga termasuk :
Tiket feri pergi dan balik
Pengangkutan di langkawi
Makan ( tengahari 3x,malam 2x,sarapan 2x)
Penginapan (1bilik 4orang)


* Tempat – tempat lawatan tertakluk pada masa
  

Vietnam 13 hingga 16 Mac 2014



4 Hari 3 Malam Ho Chi Minh Cuchi Mytho Shopping



Hari 1:            Ho Chi Minh - Arrival - City Tour (Makan Malam).
Berkumpul pada jam 8.00 malam 20hb November 2013. Ketibaan Ho Chi Minh bertolak  ke hotel untuk check in anda akan dibawa melawat, Pejabat Pos Pusat, Dewan Bandaraya dan China Town. Kemudian anda akan dibawa ke Pasaran Binh Tay untuk membeli-belah. Makan malam di Saigon Seri penang Halal Restaurant.Bermalam di Hotel.



Hari 2: Ho Chi Minh - Cu Chi Tunnel - Shopping (Sarapan, Makan Tengahari, Makan Malam)
Sarapan pagi di restoran halal, anda akan dibawa melawat Cu Chi Tunnels, Cu Chi merupakan asas penting semasa Perang Amerika, kerana lokasinya yang strategik. Vietcong yang dibina rangkaian 200km panjang terowong menghubungkan markas perintah, hospital, tempat tinggal dan kilang senjata. Digali daripada laterit keras oleh tangan tanpa menggunakan simen, senibina hebat ini tidak pernah ditemui. Makan tengahari di Kampung Melayu Halal Restaurant Petang, terus bandar pelancongan untuk melawat Masjid Ar-Rahim _ dibina pada tahun 1885 oleh Malaysia - umat Islam Indonesia. Lebih daripada 200 orang berdoa di sini. Iman: Ali atau Masjid Musulman - ini adalah masjid yang paling sesak di Saigon, dibina pada tahun 1935 oleh India Muslim. Membeli-belah di Hong Anh Shop, Mai Shop & pasar Ben Thanh. Makan Malam di Restoran Halal. Melawat Hardrock Cafe. Bermalam di hotel di Ho chi minh








Hari 3: Ho Chi Minh - Mekong Delta-Shopping (Sarapan, Makan Tengahari, Makan Malam)
Selepas sarapan pagi di restoran  halal, menuju ke luar bandar, kita perjalanan melalui jalan
raya ke Mytho, modal Tien Giang Province, adalah sebuah pelabuhan pulau di Delta Sungai Mekong yang mengambil masa 2 jam memandu dari bandar HCM. memulakan pelayaran mengemudi sepanjang Tien River, bersiar-siar 4 pulau-pulau indah, Long, Lan Qui, Phuong. Bersiar-siar melalui Thoi San Island, singgah untuk melawat bengkel kelapa gula-gula tempatan, mengambil bot ke kebun di Qui Islet dan lima rasa buah-buahan bermusim, mendengar: Don Ca Tu Tai Nam Bo 'salah satu muzik rakyat Vietnam. Singgah rumah Mr Nam Ngo yang menikmati teh madu dan sampan berturut-turut melalui air sempit kelapa

sungai. Kemudian, memindahkan kembali ke HCM City, Makan tengah hari di Restoran Mekong Halah. Kembali membeli-belah Saigon di pasaran Rusia, Saigon pusat persegi, Taka Plaza kedai, pusat Cukai, An Dong Plaza. Sehingga Makan Malam dengan Vietnam Gaya Halal Makanan Restoran Hala.Bermalam di hotel







Hari 4: HoChiMinh - Berlepas (Breakfast)
Selepas sarapan pagi di restoran Halal halal, Aktiviti bebas sehingga pemindahan ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang.
                 

HARGA TERMASUK :

• Penginapan berdasarkan Twin / Double / Triple room ( 2 Orang 1 Bilik)
• 3 x sarapan Halal di Restoran Halal
• Pengangkutan berhawa dingin van / bas mini / jurulatih moden 2010-2011
• Semua bayaran masuk dalam jadual perjalanan.
• 5 x makan, makanan Muslim (3D, 2L) seperti dalam program
• Pemandu Pelancong berbahasa Inggeris
• 1bottle/pax/day air Mineral
 * Pengangkutan bas ke KLIA (Pergi/Balik)
 * Pengiring dari Malaysia

PRICE EXCLUDES

·         Travel Insurance
·         Drink, tipping US$3/pax/day